Je moet 18 jaar of ouder zijn om de inhoud van deze website te bekijken

Ik ben 18 jaar of ouder

Ik ben jonger dan 18 jaar

Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Ik voel me een stuk vrouwelijker: ook zonder bh heb ik nu borsten..

Karlijn - 23 jaar

Voor- en na foto’s

Borstvergroting Karlijn zijaanzicht Voor
Borstvergroting Karlijn zijaanzicht Na

Borstvergroting Karlijn zijaanzicht

Behandelend arts: dr. Luijendijk
Soort en methode: ronde inplantaat, Dual Plane


Mijn ervaring

Karlijn is 1 meter 80 lang en heeft een AA-cup. Een cup die – vindt ze zelf - niet past bij haar postuur. “Toen meisjes om me heen borsten begonnen te krijgen en dit bij mij niet gebeurde realiseerde ik me dat het niet veel zou gaan worden. Ik hoopte wel dat het later nog zou komen. Tot je 21ste kunnen borsten nog groeien, maar dat is dus niet echt meer gebeurd.”

Haar moeder staat volledig achter Karlijn’s beslissing voor een borstvergroting. “Toen Karlijn in de pubertijd zat liep ze erg voorover. We zeiden dan ‘Karlijn loop nou een beetje rechtop’. Ik denk dat dat ook te maken heeft gehad met de onzekerheid over haar borsten.

Consult en operatie

Met een lijst vol vragen stapt Karlijn de kamer van de specialist binnen. Tijdens het consult neemt plastisch chirurg dr. Luijendijk de tijd om alle vragen te beantwoorden en de hele procedure van de borstvergroting uit te leggen.
Ook bepaalt de arts dat de prothese gedeeltelijk onder de spier zal worden aangebracht, omdat dit een mooier effect bij Karlijn zal hebben en je op deze manier het meest natuurlijke resultaat krijgt.
 
Deze methode heet Dual Plane en wordt voornamelijk toegepast bij vrouwen met weinig borstklier en een zeer dunne huid en borstspier. 

Resultaat 

Niet te groot en natuurlijk van vorm. Met deze wensen kwam Karlijn zes weken geleden op het spreekuur bij de plastisch chirurg. “De eerste nacht en dag had ik wel echt last. Na die dagen heb ik eigenlijk geen pijn meer gehad. Het is me alles meegevallen.” 
Karlijn voelt zich anders sinds de operatie. “Ik voel me een stuk vrouwelijker: ook zonder bh heb ik nu borsten.”

Jouw ervaring telt mee!