Je moet 18 jaar of ouder zijn om de inhoud van deze website te bekijken

Ik ben 18 jaar of ouder

Ik ben jonger dan 18 jaar

Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Niet alleen een strakke buik, maar ben ook weer mezelf zoals ik mezelf graag zie

H. - 40 jaar

Voor- en na foto’s

Buikwandcorrectie groot met liposuctie uitgebreid voorzijde (9) Voor
Buikwandcorrectie groot met liposuctie uitgebreid voorzijde (9) Na

Buikwandcorrectie groot met liposuctie uitgebreid voorzijde (9)

Buikwandcorrectie groot met liposuctie uitgebreid linkerzijde(9) Voor
Buikwandcorrectie groot met liposuctie uitgebreid linkerzijde(9) Na

Buikwandcorrectie groot met liposuctie uitgebreid linkerzijde(9)

Buikwandcorrectie groot met liposuctie uitgebreid rechterzijde(9) Voor
Buikwandcorrectie groot met liposuctie uitgebreid rechterzijde(9) Na

Buikwandcorrectie groot met liposuctie uitgebreid rechterzijde(9)

Behandelend arts: Dr. Eltahir
Ingreep: Buikwandcorrectie groot met liposuctie uitgebreid


Mijn ervaring

Ik heb een grote, brede lichaamsbouw doordat ik in mijn jeugd jarenlang aan wedstrijdzwemmen heb gedaan. Nu, jaren verder heb ik een te hoog BMI en door mijn zwangerschappen een hangbuik overgehouden. Ik kwam niet voor een vergoeding in aanmerking en heb zelf alles betaald.

Het was moeilijk om vooraf een voorstelling te kunnen maken, hoe een eventueel eindresultaat eruit zou kunnen zien. Ik heb vele foto’s vooraf bekeken en mijn buik vergeleken met andere mensen. Ik zag vooral vaak een litteken die zowel horizontaal al verticaal op de buik kwam. Dat wilde ik liever niet. Ik wilde het liefst een buik die niet perse mega strak was maar meer dat ik 1 gehele buik kreeg die meer passend zou zijn bij mijn grote brede lichaam. Dr. Eltahir stelde mij voor om een buikwandcorrectie te doen met reven van de spieren en liposuctie. Hij durfde het aan! Hij noemde vooraf duidelijk dat het afwachten zou zijn hoe en of de hechtingswond goed zou gaan helen. En dat ik strikte wondbehandeling zou moeten gaan toepassen na de operatie.

Het herstel
De operatie zelf was in Hilversum. Eénnacht over en daarna weer naar huis en herstellen. Onvoorstelbaar! Een beurs gevoel, trekgevoel bij bewegen bij het litteken, mega spierpijn gevoel bij de buikspieren, maar geen wondpijn. Ik moest meer een drempel over om te durven bewegen dan dat mijn lichaam het niet zou kunnen. Na enkele dagen gestart met zittend douchen en dagelijks wondspoelen. Goed te doen. Mijn hele wond heelde eerst normaal en goed. Midden voorop de venusheuvel is de wond bij mij even weer open gegaan, maar uit zichzelf ook weer geheeld in een paar week. Geen pijn.  Ik ben na 7 weken weer gaan werken. Na een week of 9 was alles dicht en geheeld.

Na de ingreep
Mijn nieuwe buik is onvoorstelbaar mooi geworden. Een buik, geen drie hangbuikjes meer. En strak, toch wel! Enkel een dunne lijn van een litteken. Voorop waar de wond even open is geweest is het litteken breder, maar vlak. Die valt onder mijn ondergoed en zal nog bijkleuren. Verder heb ik een navel zoals vroeger, een mooi kuiltje, uniek.

Het blijft soms nog raar; 'Ook al zag ik direct in de spiegel of op een foto een nieuwe prachtige buik, mijn hoofd kon het niet zo snel soort van beseffen qua gevoel. Rationeel wist ik dat het waar was, maar gevoelsmatig moest ik daar wat langer over doen. Maar het is echt zo!!'

Ik ben blij dat ik de mogelijkheid had om te kunnen sparen voor deze ingreep. Het heeft veel voor me betekend; ik heb niet alleen een passende strakke buik, maar ben ook weer mezelf zoals ik mezelf graag zie. En…een held van een "vriend" erbij: dr Eltahir, bedankt.


Jouw ervaring telt mee!