Je moet 18 jaar of ouder zijn om de inhoud van deze website te bekijken

Ik ben 18 jaar of ouder

Ik ben jonger dan 18 jaar

Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Een onbeschrijfelijk gevoel..

Brenda - 30 jaar

Voor- en na foto’s

Neuscorrectie Brenda Voor
Neuscorrectie Brenda Na

Neuscorrectie Brenda

Behandelend arts: Dr. Menger


Mijn ervaring

Brenda (30) heeft sinds de basisschool een probleem met haar neus. Ze vond hem te groot en te opvallend in vergelijking tot de rest van haar gezicht. Voor haar was het tijd om hier iets aan te laten doen, met een neuscorrectie. "Dit is de eerste keer dat ik openhartig over mijn neus durf te praten."

Altijd verbergen

Brenda is altijd en overal bang dat mensen haar neus zien. "Ik probeer mensen altijd recht aan te kijken, zodat mijn neus niet teveel opvalt. Als ik over straat loop, probeer ik mijn neus te verbergen door mijn hand ervoor te houden. Wanneer ik in de file sta, heb ik één hand voor mijn neus." En ook als ze gezellig met haar man op de bank zit, hoopt ze dat hij niet opzij kijkt. 

Na de operatie

Na de operatie vond Brenda haar neus wel wat gevoelig, maar van pijn was geen sprake. Wat ze voelde toen dokter Menger het kapje van haar neus haalde was alleen maar geluk. Na even sprakeloos te zijn geweest, waren haar eerste reacties "gaaf" en "mooi".
Mij kan niets meer gebeuren, zo voel ik me op dit moment." Brenda moet er nog wel wennen dat ze haar neus nu niet meer hoeft te verbergen. "Als ik in de file sta, doe ik automatisch mijn hand voor mijn neus. Tot ik besef dat ik dat niet meer hoef te doen en mijn handen gewoon aan het stuur kan houden."

Brenda's vriend is ook heel blij met de verandering. Niet omdat hij haar neus niet mooi vond, maar omdat hij merkt hoeveel het met haar gedaan heeft.
Dr. Menger, die de operatie bij Brenda uitvoerde, vertelt dat haar neus de eerste maanden nog wat gezwollen zal zijn: "Het eindresultaat van een neuscorrectie is na 6 tot 8 maanden pas echt goed te zien."

Jouw ervaring telt mee!