Je moet 18 jaar of ouder zijn om de inhoud van deze website te bekijken

Ik ben 18 jaar of ouder

Ik ben jonger dan 18 jaar

Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Behandeling Hamerteen

Mijn ervaring

Na lange tijd last te hebben gehad van een kromme teen, besloot ik dit aan een dokter voor te leggen. Op internet kwam ik al surfend terecht bij de Bergman Kliniek. Dat leek me wel wat, zo’n klein ziekenhuis. Ik kon al snel op consult. Dokter Speth keek naar mijn bijzondere teen en stelde me gerust. Het bleek een zogenaamde hamerteen. ‘Een kwestie van doorzagen en tijdelijk vastzetten met een metalen pin’, zei hij.Klonk logisch.

Drie weken later kon ik al terecht. Op de dag zelf werd ik toch wel zenuwachtig. Ik zag vooral op tegen de verdoving. ‘Het wordt een ruggenprik, geheel pijnloos’, zei de anesthesist. ‘Zou het echt?’, dacht ik toen ik die grote naald zag. En inderdaad, het leek alsof ik verdoofd was voordat ik geprikt werd, in plaats van andersom.

Na de operatie hebben de zusters mij ruimschoots voorzien van eten, drinken en – erg belangrijk – pijnstillers. Geheel pijnvrij heb ik de nacht doorgebracht in de kleinschalige kliniek, genietend van de rust en prachtige ambiance. Na zes weken volgde de controle. De kromme teen bleek keurig recht – operatie geslaagd, einde behandeling.  


Jouw ervaring telt mee!