Je moet 18 jaar of ouder zijn om de inhoud van deze website te bekijken

Ik ben 18 jaar of ouder

Ik ben jonger dan 18 jaar

Informatie gevonden of heb je nog vragen?

“Ik heb nu veel meer keus in kleding. Vroeger liep ik voorbij veel kleding omdat ik die niet vond staan."

Lizet - 22 jaar

Mijn ervaring

Lizeth is een jonge meid van 22 jaar. Ze heeft een lieve vriend, een leuk appartement, haar opleiding loopt lekker en ze staat vrolijk in het leven. Kortom, een tevreden mens. Maar er is één ding waar Lizeth minder tevreden mee is: haar borsten. Ze heeft zo goed als geen borsten, vindt ze. “Het is een soort cup A,” zo zegt de 22 jarige Lizeth. Maar ze verhult dit door altijd vulling in haar beha’s te stoppen. Met de rest van haar uiterlijk is ze wel gelukkig, maar haar borsten zijn al jaren een doorn in het oog. En dus gaf Lizeth zich op voor het programma ‘Gewoon Mooier’.

De kleine borsten hebben Lizeth nooit belemmerd in haar doen en laten. Zo had ze geen problemen met zonnen op het strand of een sauna bezoeken. Wel heeft ze altijd de nodige moeite gedaan om haar borsten groter te doen lijken. Zo droeg ze altijd push-up beha’s. Bepaalde zomerjurkjes draagt ze ook liever niet omdat die nog eens benadrukken dat ze niets heeft. “Ik heb dan de neiging om de hele tijd met mijn armen over elkaar te lopen.” In ‘Gewoon Mooier’ laat Lizeth haar borsten vergroten bij Bergman Clinics.

Voor de operatie heeft ze samen met haar vriend heel wat tijdschriften doorgespit om de juiste maat borsten uit te kiezen. En het is een C-cup geworden. “Een borstvergroting is natuurlijk best een grote ingreep. Ik moest meer dan twee uur rijden naar de kliniek, maar eenmaal aangekomen werd ik meteen rustig. Ten eerste door de prachtige omgeving waar de kliniek in gelegen is. Daarnaast door het prettige ontvangst. Ik had meteen het gevoel: ik ben in goede handen.” Voor de operatie had Lizeth nog enkele gesprekken met medewerkers van de kliniek, waaronder de plastisch chirurg. Samen hebben ze de goede maat borsten uitgekozen “Ik vond het best eng om daar half in mijn blootje te staan, maar de dokter stelde me helemaal op mijn gemak.”

De operatie is helemaal goed gegaan en Lizeth is supertevreden met het resultaat. “het viel reuze mee en ik heb geen pijn gehad. Af en toe wat steken, maar dat was twee weken na de operatie al weg.” Wel moet Lizeth wat wennen aan haar grotere borsten. “Het lijkt net of je opnieuw moet leren lopen en ze zitten in de weg als ik bijvoorbeeld iets wil pakken.” Na de operatie dacht Lizeth ’s nachts in bed dat er iets aan de hand was met het litteken aan de zijkant van haar borst. “Ik heb toen om één uur ’s nachts de kliniek van Bergman gebeld. Nog geen vijf minuten later werd ik al teruggebeld door dokter Laban die me gelijk te woord stond. Dat vond ik echt geweldig.” Hij kon haar toen gerust stellen want er bleek niets aan de hand te zijn. Eén van de eerste dingen die ze na haar borstvergroting heeft gedaan is flink shoppen. “Ik heb nu veel meer keus in kleding. Vroeger liep ik voorbij veel kleding omdat ik die niet vond staan. Maar met mijn grotere borsten kan ik die kleding nu wel dragen.” Spijt heeft Lizeth dan ook zeker niet.

“Als ik het resultaat zie dan had ik dit niet durven dromen. Ze zien er zo mooi uit.”

Jouw ervaring telt mee!