Je moet 18 jaar of ouder zijn om de inhoud van deze website te bekijken

Ik ben 18 jaar of ouder

Ik ben jonger dan 18 jaar

Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Het is een overwogen beslissing geweest en ik ben blij dat ik het gedaan heb.”

Ester

Voor- en na foto’s

Borstverkleining Ester Voor
Borstverkleining Ester Na

Borstverkleining Ester

Methode: sleutelgat methode


Mijn ervaring

Ester wordt door de omvang van haar borsten beperkt in haar doen en laten. “Ik heb behoorlijke rug- en nekklachten door de borsten en ben daarom beperkt in mijn bewegingen. Paardrijden, mijn hobby, gaat gewoon niet, na een uurtje rijden ben ik moe en doet het zeer.”

Consult

Tijdens het consult met de plastisch chirurg bespreekt Ester haar wensen. “De perfecte borsten zijn voor mij die van toen ik 20 was: een mooie c-cup.” De plastisch chirurg legt uit wat er tijdens de operatie gebeurt en geeft Ester een indruk van het resultaat.

De operatie

De operatie duurt gemiddeld anderhalf uur. In de Bergman Kliniek wordt deze borstverkleining middels de sleutelgatmethode uitgevoerd. Bij de sleutelgatmethode zijn littekens tot een minimum beperkt wel 50 % minder dan de klassieke borstverkleining. Daarnaast hebben de borsten een mooiere vorm en is er minder kans op gevoelsverlies. De operatieduur is korter, maar de onderhuidse wond wat groter. Deze methode is echter niet voor iedereen mogelijk.

Resultaat

Na drie maanden is het resultaat goed zichtbaar en kan Ester eindelijk genieten van het paardrijden. “Ik vind het resultaat heel mooi. Ik kan eindelijk weer eens normale kleding aan. De rugklachten zijn een stuk minder. Ik voelde het de dag na de operatie al, het scheelt gewoon. Het is een overwogen beslissing geweest en ik ben blij dat ik het gedaan heb.”

Jouw ervaring telt mee!