Je moet 18 jaar of ouder zijn om de inhoud van deze website te bekijken

Ik ben 18 jaar of ouder

Ik ben jonger dan 18 jaar

Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Een ooglidcorrectie,. een relatief kleine ingreep met een groot resultaat

Mijn ervaring

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met een groot resultaat. Het is één van de meest uitgevoerde behandelingen in de Bergman kliniek. De meeste mensen die er voor kiezen zijn ouder dan 30 jaar en ongeveer 65 procent is man.

Mark ziet niet op tegen de operatie. "Nee ik word er niet warm of koud van. Wat moet dat moet," zo zegt hij nuchter. Eerst krijgt hij een intake gesprek met een arts. Die laat zien wat Mark kan verwachten van een correctie van de bovenoogleden. Overtollige huid wordt weggehaald, vetweefsel en soms ook spierweefsel. Dat gaat via een snede in de natuurlijke oogplooi. Het litteken valt dan precies in de plooi dus is vrijwel onzichtbaar.

Het resultaat van een ooglidcorrectie blijft in principe 5 tot 10 jaar zichtbaar, maar bij sommige mensen nog veel langer. Dit is afhankelijk van je huid en of je rookt en veel in de zon zit.

Zes weken later komt Marc terug naar de kliniek voor controle. "Het is een dag of tien blauw geweest, maar het was totaal niet pijnlijk. Ik heb nergens last van gehad."

Jouw ervaring telt mee!