Je moet 18 jaar of ouder zijn om de inhoud van deze website te bekijken

Ik ben 18 jaar of ouder

Ik ben jonger dan 18 jaar

Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Ik zie er een stuk minder moe uit. Mijn blik is meer open en het is echt perfect

Conny

Voor- en na foto’s

Endoscopische voorhoofdlift Conny zoom Voor
Endoscopische voorhoofdlift Conny zoom Na

Endoscopische voorhoofdlift Conny zoom

Endoscopische voorhoofdlift Conny vooraanzicht Voor
Endoscopische voorhoofdlift Conny vooraanzicht Na

Endoscopische voorhoofdlift Conny vooraanzicht

Mijn ervaring

Arts Berend van der Lei heeft bij Conny een voorhoofdslift en een onderooglidcorrectie uitgevoerd. Met het toenemen van de leeftijd en het normale verouderingsproces van de huid zullen de meeste mensen uiteindelijk een verzakking van de bovenooglidhuid, wenkbrauwen en voorhoofdshuid vertonen. Dit wordt bovendien nog weer eens verergerd/versneld door aanleg, overmatig roken en zonlicht. Het resultaat kan een aangezichtsuitdrukking zijn met veel rimpels op het voorhoofd, waarbij men vaak erop gewezen wordt dat men er vermoeid, boos of oud uitziet. Veel mensen, die in aanmerking komen voor een voorhoofdslift, komen in eerste instantie met het verzoek van een bovenooglidcorrectie omdat ze last hebben van een beperkt gezichtsveld: dit blijkt dan bij nadere analyse het gevolg te zijn van een gezakt voorhoofd en daardoor gezakte wenkbrauwen en bovenoogleden; men kijkt als het ware tegen een afdakje aan en ziet minder vanuit de ooghoeken.

Combineren

Wanneer je dergelijke klachten hebt, zowel van functionele als uiterlijke aard, zijn er diverse operatieve mogelijkheden om dit te verhelpen. Soms kan men volstaan met een eenvoudige wenkbrauwlift. Echter, wanneer met name ook het gehele voorhoofd verslapt, uitgezakt en vol rimpels is en men geen zichtbare littekens wenst boven de wenkbrauw is een voorhoofdslift aangewezen. Deze behandeling kan gecombineerd worden met andere plastische chirurgische ingrepen, zoals bijvoorbeeld een facelift of halslift.

Mogelijkheden en verwachtingen

Het doel van een voorhoofdslift is de wenkbrauwen weer in een dusdanige positie te brengen dat je geen last meer hebt van blikveldbeperking door laag hangende wenkbrauwen. Verder zal de huid van het voorhoofd ook vaak weer gladder en strakker zijn, maar de rimpels in het voorhoofd zullen niet geheel verdwijnen. Bovendien blijven rimpels die deel uitmaken van je gelaatsexpressie (fronsen, voorhoofd optrekken) altijd aanwezig. Na de operatie zal, net als ervoor, de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan. Het effect van een voorhoofdslift is meestal jaren, maar uiteindelijk kan op termijn weer een vorm van voorhoofdslift of wenkbrauwlift nodig zijn.

Onderooglidcorrectie

Naast dat Conny haar voorhoofd wordt gelift, krijgt ze een onderooglidcorrectie. Voorafgaand aan de operatie tekent de plastisch chirurg de vetkussentjes onder de ogen af. Tijdens de ooglift wordt via een snede onder de wimperrand vet weggehaald. Ook de overtollige huid wordt verwijderd, waarna het litteken onderhuids wordt gehecht.

Het resultaat

Conny is erg tevreden met het resultaat: "Het is heel mooi geworden. Ik zie er een stuk minder moe uit. Mijn blik is meer open en het is echt perfect. Ik ben er echt heel erg blij mee."


Jouw ervaring telt mee!