Je moet 18 jaar of ouder zijn om de inhoud van deze website te bekijken

Ik ben 18 jaar of ouder

Ik ben jonger dan 18 jaar

Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Behandeling van spataderen door Fleboloog...vergoed door zorgverzekering

Mijn ervaring

Ongeveer tien jaar geleden is Elly ‘gestript’. Hierbij worden grote aderen operatief verwijderd. Onder druk van de spataderen die destijds zijn behandeld, zijn op het onderbeen van Elly kleine aderen aan het oppervlak zichtbaar geworden. Deze worden ook wel berkentakjes genoemd.


Spataderen
Bloed uit de benen stroomt via aderen naar het hart. Om te voorkomen dat bloed niet terugstroomt zitten er kleppen in de aderen. Door verschillende oorzaken kunnen kleppen in aderen gaan lekken, bijvoorbeeld als er teveel druk op de kleppen komt te staan. Na verloop van tijd worden de gevolgen zichtbaar als spataderen. Er wordt van spataderen gesproken wanneer aan de benen duidelijk zichtbare blauwe en verdikte aderen aanwezig zijn.

De behandeling
De ontsierde vaatjes/berkentakjes worden door de fleboloog dichtgespoten: het zogenaamde scleroseren van de spataderen. Bij deze techniek van spataderbehandeling wordt een soort 'lijm' in de spatader gespoten en vervolgens de ader dichtgedrukt. Hierdoor wordt de spatader afgesloten en uiteindelijk door het lichaam zelf opgeruimd. Vooral de kleine en middelgrote spataderen komen hiervoor in aanmerking.

Resultaat
Deze ingreep gebeurt poliklinisch, Elly mag dus direct na de ingreep weer naar huis. Na het inspuiten moet zij gedurende een week een steunkous dragen. Elly is erg tevreden over het resultaat.

Jouw ervaring telt mee!