Je moet 18 jaar of ouder zijn om de inhoud van deze website te bekijken

Ik ben 18 jaar of ouder

Ik ben jonger dan 18 jaar

Informatie gevonden of heb je nog vragen?

"Ik was mijn klachten gewoon gaan vinden"

Mijn ervaring

Margot (53 jaar) had een verzakking en is inmiddels geopereerd. " Ik dacht eigenlijk dat ik geen klachten had, totdat ik erachter kwam dat er een uitstulping uit mijn vagina te zien was".

"Het deed geen pijn, maar ik was toch wel geschrokken en ging naar mijn huisarts." Zij verwees mij naar Bergman Clinics (toen nog Alant Vrouw), waar ze vaststelden dat ik een baarmoederverzakking en een verzakking van mijn blaas had. Na een aantal onderzoeken gaf de gynaecoloog aan dat een operatie de beste oplossing was. Tijdens de onderzoeken vond ik het prettig dat mijn hele dossier in de computer stond zodat ik mijn verhaal maar een keer hoefde te vertellen.
"Binnen twee weken kon ik geopereerd worden. Ik was wel bang voor de operatie, vooral voor de ruggenprik. Maar de duidelijke uitleg over de behandeling, gaf me wel een veilig gevoel. De operatie viel erg mee. De goede begeleiding van de verpleegkundigen en de anesthesist was heel prettig. De eerste uren na de operatie waren mijn benen nog erg stijf, maar aan het einde van de middag mocht ik weer naar huis. Ik had vrij snel het gevoel dat alles weer op z'n plaats zat, maar het was nog wel gevoelig. Na de operatie heb ik nog ongeveer anderhalve maand bekkenfysiotherapie gedaan om me bewuster te worden van het gebruik van mijn bekkenbodemspieren.

Binnen een paar weken na de operatie ben ik ook weer halve dagen gaan werken en binnen een maand was ik gewoon weer fulltime aan het werk.
Achteraf realiseer ik me dat ik wel klachten had, maar dat ik deze zo gewoon was gaan vinden dat ik ze niet echt meer als klachten zag. Ik hield bijvoorbeeld altijd mijn hand op mijn buik als ik lachte en had regelmatig last van lage rugpijn."

Klik hier voor meer ervaringen van vrouwen met deze klachten.


Jouw ervaring telt mee!