Je moet 18 jaar of ouder zijn om de inhoud van deze website te bekijken

Ik ben 18 jaar of ouder

Ik ben jonger dan 18 jaar

Informatie gevonden of heb je nog vragen?

"Een structurele en persoonlijke aanpak van mijn overgewicht"

Mijn ervaring

Ik had hierop gereageerd, maar wel met de gedachte dat ik daar toch nooit voor gekozen zou worden. Maar, enige tijd later werd er toch contact met mij opgenomen of ik interesse had! Na een paar telefoongesprekken werd ik uitgenodigd om naar Bergman Clinics in Bilthoven te komen voor een intake.

Ik kampte al jaren met overgewicht en met de vele diëten die ik had geprobeerd was ik ook niks opgeschoten. Ook het jojo-effect bleef maar terug komen. Na de intake, waar alles werd uitgelegd en ik uitgebreid mijn verhaal kon vertellen, kon ik weer naar huis. Dezelfde middag zou ik bericht krijgen of ik geschikt was voor deelname. En ja hoor! Die middag werd ik verblijd met het nieuws dat ik de maagballon geplaatst zou krijgen.

Een aantal dagen later volgden de opnames voor het programma. Ik kreeg toen ook te horen dat de maagballon over een aantal dagen al geplaatst zou worden. Ik was blij! Een aantal dagen later moest ik eerst op intake komen bij de maag-darm-leverarts. Hij legde mij uit wat ze precies gingen doen en wat er van mij werd verlangd. Na een aantal dagen volgde de plaatsing van de maagballon. Voorafgaand aan de ingreep kreeg ik een roesje en dit beviel mij prima. Ook de verpleegkundigen waren echt vriendelijk en begripvol. Toen ik uitgeslapen was mocht ik daarna gelijk naar huis om te herstellen. In de auto kwam de misselijkheid direct op. Mijn lichaam herkende de maagballon niet en probeerde hem met man en macht eruit te werken. Na heel wat dagen flink beroerd te zijn geweest accepteerde mijn lichaam het en kon ik de draad van mijn normale leven weer oppakken en zou het proces gaan beginnen. Ik begon met veel sporten en minder en gezonder te eten en de kilo's vlogen er af! Ik ben nu een aantal maanden verder en ik ben inmiddels 12 kilo kwijt. Ook de uitgebreide begeleiding door de diëtiste en psycholoog tijdens dit proces is heel waardevol. Mijn eetgewoontes zijn veranderd en dit moet ook zo blijven. Ook de achterliggende oorzaak waardoor ik ging eten is mij bekend en daardoor is het nu makkelijker om goed met die moeilijke momenten om te gaan. 

Al met al is het een fantastische kans en ervaring geweest! Mijn leven is volledig veranderd. Als ik deze kans nog een keer zou krijgen, dan zou ik het zeer zeker weer doen. Bergman Clinics is een fantastisch bedrijf met goede artsen waar een vriendelijke en persoonlijke benadering voorop staat!  Dokter van Hattum is een ontzettend vriendelijke en kundige man en ik vond het erg prettig dat hij mijn behandeling uitvoerde.


Jouw ervaring telt mee!