Je moet 18 jaar of ouder zijn om de inhoud van deze website te bekijken

Ik ben 18 jaar of ouder

Ik ben jonger dan 18 jaar

Informatie gevonden of heb je nog vragen?

“Het klopt, zo had het moeten zijn”

Tessa

Voor- en na foto’s

Borstvergroting Tessa zijaanzicht
Borstvergroting Tessa zijaanzicht

Borstvergroting Tessa zijaanzicht

Behandelend arts: drs. van Engeland
Methode: onder de borstspier


Mijn ervaring

Als vrouw wil je je vrouwelijk voelen en er mooi uitzien. Dat gevoel heeft salsadanseres Tessa niet. Dit komt door haar borsten, die zij te klein vindt. Met een maatje 36 lijken haar borsten bij haar lichaam te passen en dat hoort ze dan ook vaak van anderen. Maar dat is niet wat Tessa ziet. "Als ik naar beneden kijk, zie ik letterlijk niets." 

Vanaf de middelbare school begon Tessa's onzekerheid over haar borsten. Vriendinnen waren al bezig met beha's kopen, terwijl Tessa's borsten maar niet wilde groeien. De zomer is een seizoen waar Tessa niet naar uitkijkt. Ze is één keer gaan zwemmen, wat een nare ervaring bleek te zijn door haar onzekerheid over haar kleine borsten.
Tessa wil de operatie voor zichzelf. Het gaat haar niet om de mening van andere mensen, maar hoe zij er zelf naar kijkt.

Gewenste cupmaat

Het liefst zou Tessa een B of C cup willen. Het belangrijkste vindt ze een vrouwelijk vorm met mooie, natuurlijke rondingen. Ze bespreekt haar wensen met plastisch chirurg van Engeland. Vervolgens wordt, door middel van een prothese, de gewenste cupmaat bepaald.

Klaar voor de operatie

Er worden lijnen op Tessa's bovenlichaam getekend, zodat de chirurg precies kan zien waar incisies zullen komen. De middenlijn die tussen de borsten doorloopt wordt getekend. Ook de lijnen in de borstplooi worden getekend, in deze lijnen zal een klein sneetje van ongeveer vijf centimeter komen.

Operatie

Nadat de incisies zijn gemaakt, plaatst chirurg van Engeland eerst een pasprothese om te kijken hoeveel cc (kubieke centimeter) bij Tessa nodig is, om het gewenste borstvolume te bereiken. Dit gebeurt door middel van een spuit die de prothese met steriel water vult. Nadat de juiste hoeveelheid is ingespoten en de uiteindelijke maat is bepaald, wordt het implantaat geplaatst.

Dokter van Engeland doet dat onder de spier, om zoveel mogelijk bedekking over de prothese te krijgen. Deze extra laag over de prothese zorgt ervoor dat de rand van de prothese minder zichtbaar is, waardoor de borsten van Tessa een natuurlijker effect krijgen.

Resultaat

Tessa heeft haar rode tango jurk aan en ziet er niet alleen prachtig uit, ze voelt zich ook anders. "De eerste keer dat ik na de operatie in de spiegel keek, had ik echt het gevoel dat het plaatje klopte. Zo had het moeten zijn." De grootste verandering is, dat ze zelfverzekerd is. "Ik durf nu sneller de dansvloer op, zonder felle make-up en andere tierelantijn als afleiding van mijn kleine borsten. Ik durf mezelf nu te laten zien."

Kijk hier onder naar de video.


Jouw ervaring telt mee!