Je moet 18 jaar of ouder zijn om de inhoud van deze website te bekijken

Ik ben 18 jaar of ouder

Ik ben jonger dan 18 jaar

Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Spataderen verwijderen

Mijn ervaring

Spatader met schuim vullen
Dokter Messack ziet bij Jolanda duideijk de spataderen op haar benen van beneden naar boven lopen. Bij spataderen zie je vaak dat de vaatjes wat kleiner zijn en naar boven toe steeds groter worden. De vaten die groter zijn gaan dieper de huid in.

Deze aders worden met behulp van een echo in beeld gebracht zodat er goed te zien is waar de ader moet worden ingespoten. Dit doet dokter Messack met schuim, zodat de wanden van de ader aan elkaar plakken waardoor de klachten verdwijnen. Dit gebeurt ook met de aderen die op het been liggen. Door middel van kleine prikjes en druk van buitenaf, zal de hele ader dichttrekken. Na twee maanden zal de dikke lange ader op Jolanda's been, nauwelijks meer zichtbaar zijn

Dichtspuiten
Na het behandelen van de grote ader, behandelt Dokter Messack de fijne oppervlakkige spataderen. Dit gebeurt met een lijmachtige vloeistof. De dokter drukt de aders gelijk na inspuiten dicht. Hierdoor wordt de spatader afgesloten en uiteindelijk door het lichaam zelf verwijderd. Het mooie aan deze techniek is, dat je direct resultaat hebt.

Elastische kousen
Tot slot krijgt Jolanda elastische kousen aan, die ervoor zorgen dat de aderen goed dichttrekken. Deze kousen moet zij twee weken dragen. Over acht weken is het definitieve resultaat goed zichtbaar.


Jouw ervaring telt mee!