Je moet 18 jaar of ouder zijn om de inhoud van deze website te bekijken

Ik ben 18 jaar of ouder

Ik ben jonger dan 18 jaar

Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Eigenlijk valt het me nu pas op hoe dicht mijn ogen zaten...

Mijn ervaring

Sandra is moeder van drie kinderen. Ze is al jaren gescheiden, maar heeft sinds drie-en-een half jaar een relatie met Peter. Sandra werkt 20 uur per week bij de bank als administratief medewerkster. Peter is brandweerman.

Vermoeide blik
“Ik vind dat ik een heel vermoeide blik heb met die hangende oogleden. En dan die rimpels in de rest van mijn gezicht. Iedere keer wanneer ik mezelf zie in de spiegel of zelfs in een autoraam dan denk ik: potverdikke, het lijkt wel alsof die groeven in mijn gezicht steeds dieper worden.”
Sandra vind het niet erg om ouder te worden, maar het gaat nu wel erg snel allemaal. “Iedere jaar springt er weer een plooi bij. Ik zou de tijd even tot halt willen roepen, het verouderingsproces even stil willen zetten. Ik vind mezelf nog te jong voor deze hoeveelheid plooien. Het past niet bij hoe ik me voel.”

Na de operatie
Sandra moet wel opbiechten dat ze de periode na de operatie vrij heftig vond. Ze heeft fikse hoofdpijn gehad en haar gezicht voelde stijf en pijnlijk. “Dat stijve gevoel in mijn wangen vond ik lastig en doordat de wonden niet zo snel heelden, was ik in het begin heel afwachtend en zelfs een beetje huiverig of het wel goed zou komen. Het is gewoon zo dat als je geopereerd bent je het liefst de volgende dag volledige genezing en resultaat wilt zien. Ik was heel ongeduldig!”

Het resultaat
Sandra is erg tevreden, zelfs héél, heel erg blij met het resultaat van de mini facelift en de operatie aan haar ogen. Het complete plaatje vindt ze fantastisch geworden. Haar kaaklijn is een stuk strakker, haar ooglidcorrectie is prachtig gelukt. “Eigenlijk valt het me nu pas op hoe ‘dicht’ mijn ogen zaten als ik naar foto’s van vóór de operatie kijk. Dat vind ik misschien nog wel de meest opvallende verandering; mijn ogen. Ik heb nu een weer een open blik, dat vermoeide is weg.”

Reacties omgeving
Op mijn werk zagen ze ook meteen dat er iets was. Grappig genoeg kan niemand er de vinger op leggen. Ze zeggen; wat zie jij er goed uit, wat ben je mooi opgemaakt enzovoort, maar niet van heb je wat laten doen?’ Op één reactie na dan. Diegene zei: jee, jij ziet er tien jaar jonger uit! Wat heb je gedaan?!” De enthousiaste reacties van haar omgeving maakten dat ze steeds meer vertrouwen kreeg. “Mijn kinderen waren het eerste weekend na de operatie weg en toen ze terug kwamen, zeiden ze: jee, mam, het wordt zo mooi! Je kunt echt al een verbetering zien! Mijn vriendinnen vonden het ook allemaal erg mooi geworden, vooral Larissa is erg enthousiast. En Peter vindt dat ik er prachtig uitzie.”

Jouw ervaring telt mee!