Je moet 18 jaar of ouder zijn om de inhoud van deze website te bekijken

Ik ben 18 jaar of ouder

Ik ben jonger dan 18 jaar

Informatie gevonden of heb je nog vragen?

"Ze konden me geruststellen en gaven me de duidelijkheid die ik nodig had."

Mijn ervaring

Het is nu één week geleden dat ik mijn borstvergroting heb gehad bij Bergman Clinics en ik kan niet anders zeggen dat dat ik onwijs tevreden ben.

Ik ben een jonge meid van 20 jaar, maar vanaf mijn 15e roep ik al dat ik een borstvergroting wil. Omdat ik nog zo bezig was met school heb ik het even achterwege gelaten, maar doordat ik afgelopen jaar in mijn examen jaar zat, kwam de wens weer extra naar voren. Op het gegeven moment was het zo erg, dat ik elke winkel huilend uit liep - omdat ik geen bikini of bh paste.

Op 30 juni kon ik in Zwolle terecht voor het eerste consult. Ik werd geholpen door prof. van der Lei, hij heeft mij uitstekend geholpen en mij de informatie gegeven die ik nodig had. Bij het opmeten van mijn huidige maat bleek dat ik minder dan AA had, niet heel gek dat ik voor een borstvergroting koos dus. Ondanks dat ik nog niet helemaal zeker wist welke maat ik wilde, hebben we al wel een operatie gepland op maandag 24 augustus.

Tijdens mijn vakantie met mijn vriend, werd mijn gevoel en wens alleen maar versterkt. Ik voelde me totaal niet prettig in mijn bikini en keek erg uit naar het vooruitzicht. Ik twijfelde nog steeds over de maat, dus nam contact op met prof. van der Lei. Hij vertelde mij dat er een nieuwe software aanwezig was, waarmee hij een 3D simulatie van het resultaat kon laten zien. Hier hebben wij direct een afspraak voor gemaakt en op 13 augustus kon ik al terecht. Deze simulatie gaf mij de duidelijkheid die ik nodig had en uiteindelijk ging ik voor de 275 cc.

Op de dag van de operatie was ik niet heel zenuwachtig, alleen bang voor het infuus. Ik heb een groot angst voor naalden, dat werd ook die dag weer eens bevestigd. Ik viel flauw, maar ook hier werd erg netjes en vriendelijk op gereageerd. Ik kreeg meteen een handdoekje op mijn voorhoofd en mijn moeder werd er direct bij gehaald. Om 08:15 ging ik de OK op en voor ik het wist was ik er ook weer uit en werd ik wakker. Toen ik terug gebracht werd naar mijn kamer mochten mijn moeder en mijn vriend meteen bij me komen en mocht ik ook weer eten en drinken. Om 15:30 mocht ik weer naar huis.

Ondertussen zijn we een week verder en ik ben nu al onwijs tevreden met het resultaat. De pijn viel voor mij onwijs mee. Ik heb niet echt pijn gehad, alleen een beetje spierpijn en het gevoel dat je borst onder de blauwe plekken zit. Verder kan ik niet zeggen dat ik echt pijn heb gehad. Ik kon eigenlijk al weer vrij snel dingen doen (misschien iets te veel) maar heb ook wel mijn rust gehouden. Morgen heb ik mijn eerste controle.

Als je graag een borstvergroting zou willen, zou ik echt Bergman aanraden. Ik ben een jong meisje en was best wel bang, maar ik vind dat ze echt heel fijn met me zijn omgegaan. Ze konden me geruststellen en gaven me de duidelijkheid die ik nodig had. Ik heb me geen moment oncomfortabel gevoeld! Echt een aanrader dus voor jong & oud.

Groetjes, Carmen.


Jouw ervaring telt mee!